Teze başlarken bir hayli zaman harcıyor insan. Örnekler içeren bir şablon ile başlamak içeriğe bir an önce geçebilmek için önemli. Kendi tezimin kaynağını biraz kırpıp içinde örnek figür, tablo, algoritma ve atıflar içeren bir şablon oluşturdum. Buyurun:

Kaynak: sample_fbe_ms_thesis.zip
Çıktısı (PDF): sample_fbe_ms_thesis.pdf

FBE tarafından kabul edileceği garanti edilemez, kendiniz buradan denetlemelisiniz. Kaynakça stil dosyası için B. Gürdağ'ın emeğine sağlık.

thesis
Güncelleme (21 Nisan): Üstteki kod, Bakoma LaTeX editörü ile Windows'ta çalıştığımdan bir sorun çıkarmıyordu fakat bazı etiketler açılmasına rağmen kapanmamış ve hatatlıymış. Bu hataları kaldırdım ve yeni sürümünü yükledim. Ubuntu kullandığım için onda test ettim. Windows veya Mac'ta da çalışmasını bekliyorum.

Güncelleme (Ağustos 2011): FBE Tez formatının güncellendiğine dair bir duyum aldım. O sebeple lütfen bu hali doğrudan kullanmak yerine FBE'nin sayfasındaki formatı kullanınız. Buradaki formül, algoritma, figür kullanımlarından yararlanabilirsiniz ama tüm şablonu kullanırsanız FBE'den onaylanmama ihtimali var, aklınızda bulunsun.

Kaynak: sample_fbe_ms_thesis_v2.zip