Yapılacaklar listesi tutmak, işleri zamanında yetiştirmek ve daha iyi plan yapmak için iyi bir alışkanlık. Bunun türlü yolları var. Nasıl yollar var ve ben ne düşünüyorum, bi bakalım:

  • Post-it ile ekranın sağına soluna yapıştırmayı sevenler var. Ya da mantar panolara. Ama benim gibi 2+ farklı yerde (evde/okulda/kütüphanede) çalışmayı sürdürüyorsanız hangi monitöre veya duvara yapıştırmalı?
  • Küçük bir not defteri tutmak da bir yol. Yıllardır hep isterim ama ilk sayfadan sonra vazgeçerim. Tam yapacağım işi yazayım derim, kalem olmaz, diğer çantada kalmış olur, vb.
  • Bir masaüstü yazılımı kullanmak. Türlü post-it yazılımı denedim indirip. Kimisi çok cafcaflı, dokunmatik ekran falan lazım. Zaten çok karışık olmasına gerek duymuyorum, sadece metin olsun yeter. Böyle yazılım kullanmanın bir sorunu da yine bilgisayara bağımlı kalmış olması. Format atarken dosyaları dışarı aktarmak falan lazım, zor iş.
  • Bu işi internette halletmek lazım, çünkü istediğin yerden ulaşabilirim ve güncelleyebilirim ve böyle hizmetler de var. Ben Remember the Milk ve Todoist'i denedim. İkisi de hoş. İlkini Google Takvim'e ekleyebilince daha da sevindim (altta ekran görüntüsü var). Arayüzü de sade, kafa karıştırmıyor. Google Takvim'i zaten kullandığımdan ayrıca başka ekran açmama da gerek kalmıyor. Belki daha güzel eklentiler de vardır bu işi yapan, bilemiyorum, pek bakmadım bunu beğenince. Hem kağıt israfı da yok. Bitirilmiş işleri de arşivlemiş oluyorsunuz sonrası için. Bu arada, Google Takvim size ücretsiz kısa mesaj yollayabiliyor hatırlatma için, biliyor muydunuz? Önemli günlerde/anlarda çok işe yarayabiliyor mesela, kaçırmıyorsunuz!

Son yöntem şimdilik en iyi gözüküyor, deneyeyim bir süre...

İlgili yazılar (sonradan eklenen):