Profesyonel ve hevesli programcılar için önerilen soru/cevap sitesine destek toplamak için hazırlanmış  Yazılım Kardeşliği sitesi yayında! Twitter hesabı da burda.

Hatırlayalım: Bir ay kadar önce Stackexchange sitelerinin yeşerdiği Area51 alanında Türkçe Stackoverflow için tohum atılmıştı. Destek için iki kez çağrıda bulunmuştuk (1, 2). Bir sürü destekçi çıktı, duyuruldu ve bir ay gibi kısa sürede %44 gibi müthiş bir orana ulaştık! Oranı %100 yapınca beta aşamasına geçebileceğiz ve sitemiz deneme uçuşlarına başlayacak.

İsterseniz, şu yollarla destek olabilirsiniz:

  • Taahhüt ('commitment') aşamasına katılabilirsiniz. (Burada şunu ifade etmek isterim. Şu anda nicelik için gerekli olan 200 kullanıcıyı tamamlamak üzereyiz. Nitelik konusunda ise yeterli değiliz. Herhangi bir Stackexchange sitesinde 200+ puana sahip 44 kullanıcımız var, bu sebeple %44'teyiz. %100'e erişebilmek için 66 tane daha 200+ puanda kullanıcıya ihtiyaç var. Eğer taahhüt aşamasına katıldıysanız ve 200+ puanda değilseniz sorular sorup cevaplar vererek 200+ puana ulaşmanıza ihtiyacımız var. Ya da yeni katılıp bu puanı hedefleyebilirsiniz. Acelemiz yok, peyderpey gidelim, nitelikten ödün vermeyelim.)
  • Facebook, Twitter, Friendfeed, vd. sosyal ortamlarda site önerisini veya davet sitesini duyurabilirsiniz.
  • Blogunuzda tanıtım yazısı ekleyebilirsiniz.

 

Yazılım Kardeşliği davet sitesine, Area51 Sıkça Sorular sorular'ın Türkçe çevirisi ve düşündüğüm grafikler dışında elimden geldiğince geniş içerik ekledim. Eksik kısımları da tamamlayınca yeniden duyuracağım.