Stack Exchange Q&A site proposal: Turkish Language & Usage Stackexchange'de Türk Dili ve Kullanımı önerisi mevcut. Eğer gerekli topluluk desteği sağlanırsa site hayata geçebilecek. Şu anda tanımlama (definition) aşamasında olan önerinin bir sonraki aşamaya geçmesi için toplam 60 takipçiye ve 10ar puanlı 40 soruya ihtiyaç var. Ardından taahhüt/söz (commitment) aşamasına geçilecek ve ancak yeterli destek sağlanabilirse beta sürümüyle hayata geçecek.

Şu anki aşamada yapabileceklerimiz:

  • Öneriyi takibe almak: Tüm Stackexchange ağına aynı kullanıcı adı ile bağlanabilirsiniz. Zaten güncel bir Stackoverflow hesabınız varsa onunla giriş yapıp öneriyi takibe alabilirsiniz.
  • Soru sormak: İlgi alanlarınızla ilgili yeni sorular ekleyebilirsiniz. Genel sorular olması, oy toplaması açısından şu anki aşamada daha iyi olabilir. Her kullanıcının 5 soru sorma hakkı var. Bu aşamada sorular hazırlanacak; cevap vermeye henüz gerek yok, sadece soru soralım. Katılırsanız mutlaka bir tane de olsa soru sorun. 40 sayısına ulaşmak kolay olmayacak.
  • Soruları oylamak: Beğendiğiniz soruları oylayabilirsiniz. Toplam 5 oy hakkınız var.
  • Yaygınlaştırmak: Öneriyi ve sitenin ayağa kalkabilmesi için neler yapılabileceğini duyurabilirsiniz.

Sonraki aşama için Stackexchange ağında en az 200 puanı olan kullanıcılara ihtiyaç olacak. Eğer kullanıcısı değilseniz olmanızı tavsiye ederim. Yazılımdan yemeğe, bisikletten elektroniğe birçok site var. Mutlaka ilgi alanınıza giren olacaktır. StackOverflow'da 1.9m kullanıcı, 4.9m soru, 9.1m cevap var!

Hayata geçmiş benzer öneriler şöyle:

Not: Bu site,  Türkçe yazılım geliştirme soru/cevap site önerisi'nden dil bakımından farklı. Gördüğüm kadarıyla dil kullanımı siteleri çift dilli. Ve en önemli farkı: Yeterli seviyede kullanıcıya ulaşılırsa şu anda beklediğimiz "international character support" yüzünden beklemeye maruz kalmayacağız.