Türkçe yazılım geliştirme soru cevap sitesi için birçok destek geldi ve kısa sürede 200 destekçiye  ulaştık. Beta aşamasına geçebilmemiz için herhangi bir SX sitesinde 200+  puana sahip en az 100 kullanıcıya ihtiyacımız var. Şu an 44 kişideyiz. Yani özetle, nicelik cepte, şimdi sıra nitelikte.

Arkadaşlarla konuşuyoruz, nasıl puan toplanır diye muhabbet çeviriyoruz. Bir sürü üstad varken ben bu işin muhatabı sayılmam ama yine de birkaç tüyo verebilirim.

Öncelikle SX siteleri arasından gözünüze birini kestirin. Teknik konularda bir sürü site var. Ama dahası da var. Örneğin, gezmeyi çok severseniz Travel'ı seçebilirsiniz, ya da oyun oynamayı seviyorsanız oyun siteleri de olur. Veya aşçılık, dil, her ne isterseniz.

Sonra bu site içindeki ilgi alanınıza giren etiketi "favorite tags" kısmına ekleyin. Siteye girdiğinizde etikete tıklayarak filtrelemeye olanak sağlayacak ve navigasyonu kolaylaştıracaktır. Birkaç etiket de ekleyebilirsiniz.

RSS okuyucunuz ile etiketin sayfasına abone olun. Örneğin ben Google Reader'a adresini girerek MATLAB etiketine üye olmuştum. İsterseniz sadece bunun için bir "RSS notifier" programı indirip yeni gelen soruları ilk okuyan siz olursunuz. Sadece bunun için diyorum çünkü Reader'a her gelen yazı için uyarılmayı istemem. Sizin de isteyeceğinizi sanmıyorum.

İlk cevap veren siz olun. Cevabını bildiğiniz soruya hızlıca cevap verin. Eksikler olabilir, sonradan düzenleme yapabilirsiniz.

Stackoverflow meta sitesindeki şu soruya ve cevaplarına bir bakın: 6 simple tips to get Stack Overflow reputation fast 

Başka önerileriniz varsa yorum olarak girmeniz beni çok mutlu eder.