Bir bilgisayarcının aktardıkları:

C'yi Dennis Ritchie'den öğrenecek değiliz. C++'ı Bjarne Stroustrup'a soracak hiç değiliz. Biz C'yi de C++'ı da sizden daha iyi biliriz. C++ süsü verip içine C gömmeyi bizden öğrenmediniz mi?

Java'yı James Gosling'e, Mike Sheridan'a veya Patrick Naughton'a soracak değiliz. Yıllardır private class'ların en şahanesini biz yazmadık mı? Ülkemizin ilerlemesini istemeyenler bizi public class yazmamakla eleştiriyorlar. Biz public class'ın da en güzelini yazmasını iyi biliriz.

Python'ı Guido van Rossum'dan öğrenecek değiliz. Tutturmuşlar bir terane, niyetlerimizin okunamadığını söylüyorlar. Okunabilirliğin en iyisini de biz biliriz.

Kullanıcı dostluğunu sizden öğrenecek değiliz. Qt'u Haavard Nord'a da soracak değiliz, Eirik Chambe-Eng'e de. Biz gerektiğinde tüm nesneleri aynı kökten yönetmesini de iyi biliriz.

Açık kaynağı Richard Stallman'a soracak değiliz. Biz kaynakları açıp açıp dağıtmayı iyi biliriz. Hele hele bu işi Linus Torvalds gibi penguenlerden öğrenecek hiç değiliz. Bizim penguenlerle işimiz olmaz.

Lisp'i John McCarthy'ye danışacak değiliz. Biz farklı paradigmalarla hareket etmesini, her probleme uygun dil kullanmasını da iyi biliriz. Bunları sizden öğrenecek değiliz.

Bilgisayar bilimlerini John von Neumann'a soracak değiliz. Hele hele yarım elma Alan Turing'e danışacak hiç değiliz. Biz DFA'in de NFA'in de en iyisini biliriz. Halt edemeyen sistem yapıyormuşuz; önümüzde engel koyuyorlar, kaldırsınlar görelim.

İşletim sistemlerini Bill Gates'e, Steve Jobs'a veya Steve Wozniak'a sorup öğrenecek değiliz. İşletmesini biz çok çok iyi biliriz. Linus Torvalds'a soracak hiç değiliz. Demiştim, bizim penguenlerle zaten işimiz olmaz.

Bilgi saymayı bilgisayardan öğrenecek değiliz. Bilgiyi de saymasını da biz iyi biliriz.