Mart ayında Kaynakkoddeposu.com'un açıldığını duyurmuştum. Şu an itibariyle 29 kullanıcısı var. Benden başka kod ekleyen pek kullanıcı da yok. Keşke biraz daha aktif olabilseydi. Neyse, gelelim sadede...

Geçen hafta alan adının süresinin biteceğine dair bir e-posta aldım. Uzatmak için 25-30 dolar vermem gerekiyormuş. Buna pek değmez sanırım. Ne yazık ki bu da yaptığım sayısız ölü projelerden biri oldu. Geliştirmeye de pek zaman bulamadım. En azından kod birilerinin işine yarayabilir diye düşündüm ve Google Code'a ekleyerek açık hale getirdim. Django ile kod yazmak isteyenler için örnek teşkil edebilir. Eğer bu yazıyı okurken Kaynakkoddeposu.com adresi çalışmıyorsa, neye benzediğini görmek için Djangosnippets adresine bakabilirsiniz.

Kodu Subversion kullanarak bu adresten indirebilirsiniz. 

Bunun dışında, örnek kod arayanlara veya nasıl bir yol ile öğreneceklerini araştıranlara ben nelere baktığımı anlatayım, belki işlerine yarar:

Ben çalışırken Djangobook'tan çalışmıştım. Ama showmedo'da birçok öğretici video mevcut. Benim izlediğim güzel bir örnek burdaDjangosnippets'te örnek kodlar var. Bu site de Django kullanılarak yapılmış ve kodları açık kaynak. Djangosites'te kaynakları açık olan projeler var. 

Editör olarak Windows ortamında Komodo editörünü kullanarak çalışmıştım. Ama editöre pek bağlı bir şey değil, çünkü masaüstü program gibi hata ayıklama yapılamıyor. Dolayısıyla herhangi bir python+html editörü olur.