Birkaç gün önce Nesin Matematik Köyü'ne geldim. Şirince'de, harika köy çalışanları ile, şirin mi şirin bir yer. Doğanın içinde ve dinginlik dolu. İnsanı düşünmeye teşvik edecek şekilde tasarlanmış her şey. Fotoğraflarla anlatayım...

nmk3

Horoz, Köy'ün sembolü. Üstte gördüğünüz kütüphanedeki tahta sütundaki kakma horoz.

nmk5

Sevan Nişanyan Kütüphanesi iki katlı, alt kısmı seminer salonu olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Dersler burada olmuyor pek, açık sınıflar var. Ali Nesin'in liselilere verdiği metrik uzaylar dersine girdim bugün. İlgimi çekti, sınıfta piyano bile vardı. Kütüphanede ise Sevan Nişanyan'ın semineri vardı. Kütüphane, çalışmak isterseniz uygun. Gündüz biraz sıcak olabiliyor. Bu yüzden benim favorim açık havadaki çalışma bölümü.

nmk6

Oradaki en güzel masayı kaptım. Açıkçası benden başka taliplisi de yok sanırım. Kütüphane içini tercih edenler daha çok. Köyde 200 kişiye yakın varız fakat dersler dışında ek çalışma yapan sayısı az. O yüzden çalışmak isteyene tüm imkanlar açık.

nmk4

Çalışma ortamımın gece görüntüsü. Yaz olduğu için akşamları hava da müsait. Sabaha kadar çalışmak mümkün. Ama ertesi gün 7'de kalkacağımı düşünürsek pek de mantıklı değil. Yemekten sonra köy çalışanları ile tatlı bir muhabbetten sonra biraz çalışıp yatıyorum genelde.

nmk2

Yemekler Bolkepçe'de veriliyor. Kütüphanenin önündeki açık alandan Bolkepçe'nin görüntüsü. Aşçımız Asım Usta'nın elleri mucizeler yaratıyor.

nmk1

Muhtelif yerlerde şahane oturma yerleri var. Üstteki de bahçeden çektiğim bir fotoğraf. Belki şekli gereği kağıt kalemle çalışmak için çok uygun değil ama manzara eşliğinde kitap okumak için birebir.

nmk7

Köy'ü ziyaret etmeye gelecek dev zihinler için kocaman bir abaküs.

millipark

Son fotoğraf Köy'den değil. Tatil gününde topluca gittiğimiz Kuşadası'ndaki Milli Park'tan. Ormanın dibinde, insanlara alışmış yaban domuzlarının eşliğinde sımsıcak bir sahil.

Birkaç günüm daha var burada. O günlerin de iyi geçeceğini ümit ediyorum. Bence matematik dilini kullanan her memleketim insanının görmesi gereken bir yer. Demedi demeyin.