Her gün sokağa çıkmamla birlikte şoförlerin saniye sektirmediği yaya tacizine maruz kalıyorum. Bir saniye bile korna sesine bezenmeden geçmiyor. Hele taksi ve dolmuş şoförleri yok mu, yollarda terör estiriyor. Evin köşesindeki kavşağa hiçbiri sinyal vererek girmiyor. Üniversiteye gidene kadar enerjimin belki de yarısını yollarda bırakıyorum. İnsanların yüzü sırf bu yüzden asık. Sırf kafa dinlemek için -daha uzun sürse de- yolun bir kısmında metroyu kullanıyorum. Kalabalık dahi olsa metroda yıpranmıyorum.

Tatilde gittiğim memleketim Bilecik bu konuda tam bir kafa huzuru sağlıyor. Orada insanlar selam vermek için korna çalarken, İstanbul'da korna çalmak küfretmek yerine geçiyor.

Bir gün, yolda yürürken elimdekileri korna çalan bir arabanın üstüne atmaktan ve şoföre var gücümle bağırmaktan korkuyorum. Ya da camdan aşağı merdane falan fırlatmayı düşünüyorum. Korna çalındığında çıkan sesin bir kısmını da taşıtın içine versek ne güzel olur. Böylelikle biraz empati kurup beni bu dertten kurtarırlar.